Skip to main content
[node:title]

Glunz & Jensen kompleti valjaka za razvijačicu

Za konzistentno razvijanje ofset ploča najvažnije je redovno održavanje razvijačice.
Pored uobičajenog čišćenja razvijačice, veoma je važno stanje valjaka koji služe za transport ofset ploče kroz razvijačicu.
Kako su originalni valjci oduvek bili skupi, klijenti su se najčešće odlučivali (ne po našoj preporuci) za nalivanje valjaka. Ovo je veoma rizično rešenje, jer je za pravilan rad valjaka neophodan precizan prečnik celom dužinom valjka, kao i odgovarajuća vrsta gume za svaku pojedinačnu sekciju u kojoj se valjak nalazi (razvijanje, pranje, gumiranje, sušenje). Precizan prečnik sprečava prenošenje razvijača u zonu pranja i obratno, kao i prenošenje vode u zonu gumiranja i obratno. Vrsta gume je važna zbog trajnosti valjka u specifičnim uslovima svake zone u razvijačici.

Srećom, danski Glunz & Jensen je napravio dobro rešenje za korisnike njihovih razvijačica. Bilo da koristite Raptor, Interplatter HD ili Interplatter HDX, moguće je naručiti kompletan set gumenih valjaka po izuzetno atraktivnoj ceni, značajno nižoj od one po kojoj bi se kupili pojedinačni valjci.
Kontaktirajte Grafikum, zvaničnog distributera Glunz & Jensena za Srbiju i Crnu Goru, kako bi dobili ponudu za Vaš konkretan model.