Skip to main content
CGS

CGS PUBLISHING TECHNOLOGIES -NAŠ NOVI PARTNER

Kolor menadžment, digitalna štampa, prufing, kontrola kvaliteta, spot i brend boje, ambalaža

U cilju pružanja još veće podrške našim klijentima kada je reč o problematici vezanoj za kolornu štampu , ostvarili smo saradnju sa kompanijom CGS, koja je jedan od lidera u digitalnom prufingu, kolor menadžmentu i rešenjima za kompletan radni tok izrade i pripreme idejnog grafičkog rešenja i njegove štampe.

Kompanija je osnovana 1985. godine sa sedištem u Frankfurtu. Kroz istoriju stvorila je veliku prodajnu mrežu širom sveta, sa predstavništvima i u Americi i Japanu.

Cilj CGS-a je razvoj moćnih rešenja za proofing i workflow . U tu svrhu kompanija ostvaruje dugoročna partnerstva sa kompanijama kao što su Canon, Epson, Hewlett Packard i Xerox. Ova saradnja je garancija da su njihovi sistemi u skladu sa aktuelnim kretanjima u digitalnim uređajima za štampanje. Štaviše, CGS sarađuje i sa vodećim proizvođačima spektralne merne tehnologije, integrišući ove uređaje za merenje i analizu boje.  U delu media za prufing   kompanija CGS se kroz svoju istoriju povezivala sa službama razvoja mnogih proizvođača koji su, ekskluzivno za njih razvijali i razvijaju specifične,inovativne medie koji mogu da zadovolje i najkomplikovanije zahteve prufinga za magazine, komercijalnu štampu i ambalažu.

Kompanija CGS je razvila svoju liniju proizvoda pod nazivom ORIS (Open Reproduction on Industry Standard) koja se sastoji od : ORIS Page (layout i dizajn), ORIS Works (workflow) I ORIS Color Tuner (prufing).

ORIS Color Tuner i ORIS Press Matcher su rešenja za kolor menadžment I zajedno sa sofisticiranim opcionim aplikacijama predstavljaju skup softverskih alata koji postavljaju svetske standarde u pogledu preciznosti boja i ponovljivosti za bilo koji sistem štampanja što dalje obezbeđuje maksimalnu pouzdanost proizvodnje.

kolor menadžment

Do sada je bilo izazovno i dugotrajno postići doslednu i tačnu reprodukciju boja, posebno na više štamparskih mašina kao i dobiti podudarnost sa ofset štampom.

Zahvaljujući ORIS Press Matcher ovi problemi su stvar prošlosti. ORIS Press Matcher koristi patentiranu tehnologiju koja vam omogućava da jednostavno i automatski kalibrišete digitalne štamparske mašine, tako da se postignu savršeni rezultati štampanja kako na jednoj tako i na više mašina lociranih bilo gde u svetu.

digitalna štampa

Inkjet prufing ne bi bio potpun, niti bi mogao da obezbedi savršeni kvalitet štampe bez širokog spektra odgovarajućih papira za štampu. ORIS Color Tuner  uz opciju paketa ORIS Professional Media omogućavaju vam da kreirate visokokvalitetne digitalne prufove koji ispunjavaju i  najviše zahteve grafičke industrije.

Zahvaljujući ekskluzivnom nanoporoznom premazu, ORIS Professional Media ima mnogo veću površinu od običnih mikroporoznih papira. Nanoporozni premaz obezbeđuje bolju apsorpciju boje, veće optičke  gustine, poboljšane detalje u senkama, brže sušenje i mnogo stabilniji kvaliteta u odnosu na druge papire za prufing.

Jednostavnost rada i pouzdanost su neophodni za profesionalni sistem kontrole kvaliteta boja. Ovo su osnovne karakteristike za ORIS Certified . koji vam omogućava dalako izmerite CMYK kolorni bar  za SWOP, GRACoL, 3DAP, FOGRA i druge standarde štampe sa bilo kog oproof otiska ili štampanog tabaka. Mogu se dodavati i interni standardi i prilagodljivi kolor barovi . ORIS Certified pruža jasne činjenice i pomaže da se izbegnu dugotrajne diskusije po pitanju boja.

kontrola kvaliteta

ORIS Flek Pack u kombinaciji sa  ORIS Professional Media pruža jedinstveno rešenje prilagođeno visokim zahtevima ambalažnih pakovanja. Softver ima interfejs za LEC i VS liniju Roland DG štampača čime je omogućeno  kreiranje prufova I prototipa pakovanja, a benefit za korisnike je  visoka tačnost boje i ogromna ušteda.

flex pak

Neki naši partneri  su već prepoznali potrebu da treba investirati u deo kolor menadžmenta i odlučili da to bude CGS+Grafikum.

Bilo da se bavite ofset, digitalnom, flexo ili nekom drugom štampom sigurno ste svedoci da sve ide u pravcu smanjivanja troškova i sigurnijeg rada po pitanju kolornog kvaliteta štampe odnosno štampe u okvirima zadatih standarda. Sve je komplikovanije ukoliko imate više mašina, više različitih proizvoda, više standarda, a kad se na to dodaju rastući zahtevi klijenata, koji u velikom broju slučajeva ne poznaju tehniku štampanja, (čast izuzecima), onda su neki poslovi zaista noćna mora, bez zarade.

Sistemi koje nudi CGS mogu da vam donesu benefite u ovom delu, ali naravno uz stalnu podršku dobavljača (čitajte Grafikuma) jer je ponekad vrlo teško prepoznati koje je pravo mesto za investiciju i od koje konfiguracije treba krenuti. 

Grafikum je tu da vas podrži i što se tiče mernih uređaja i standardizacije, a sve to da biste postigli glavni cilj: zadovoljan klijent kome ćete vi uvek biti prvi i jedini izbor za štampani proizvod.

Na linku http://www.cgs-oris.com/en/ možete naći detaljnije o sistemima CGS publishing technologies, a za sva dodatna pitanja i prezentacije stojimo vam na raspolaganju.