Skip to main content
KODAK - LABEL EXPO - OTVOREN FLEXO CENTAR

KODAK - LABEL EXPO 2017 - OTVOREN FLEXO CENTAR


KODAK nastavlja da učvršćuje svoju poziciju u delu fleksibilne ambalaže i u tu svrhu, prvog dana Label Expo-a 2017., u prisustvu klijenata, partnera i predstavnika štampe, u Zaventemu pored Brisela, otvoren je  FLEXO HUB.

Kao što mu samo ime kaže (engl. hub -  središte, čvor), ovaj centar predstavljaće platformu za inovativna i interaktivna rešenja za sve trgovce, štampare, dizajnere i vlasnike brendova, preko koje će Kodak deliti svoju viziju i ideje kako povećati udeo flexo štampe u ambalažnoj industriji.

flexo hub

 

Ključni stubovi na kojima počiva FLEXO HUB su inovacija, kreativnost, strast i komunikacija i na taj način KODAK ističe činjenicu da uz pomoć nauke želi da podrži kreativne ljude iz industrije štampe i ambalaže.

Otvaranjem FLEXO HUB –a Kodak je realizovao investiciju kojom ističe važnost sektora za fleksibilnu ambalažu unutar kompanije. I da citiram gosp. Chris Payne, predsednik flexo divizije I podpredsednik Kodaka: “Ovaj inovativni objekat će pomoći u daljem jačanju položaja flekso štampe u sektoru pakovanja i pomoći u razvijanju punog potencijal ovog procesa“

Prostor je dizajniran, ne samo da sadži opremu za rad, već da bude inspirativno mesto za saradnju, razmenu ideja i iskustava.

Enterijer je inspirisan izgledom savremenog industrijskog potkrovlja i predstavlja mesto gde se oseća duh KODAK nasleđa, a u isto vreme i atmosfera novih ideja i kreativnosti.

enterijer flexo hub-a

 

Prostor je upotpunjen uzorcima pakovanja za analiziranje, kao i zanimljivim detaljima koji govore o Kodakovoj bogatoj tradiciji.

flexo hub detalji

Našem Grafikum timu bila je čast prisustvovati ovom događaju i veoma smo zadovoljni što ovim potezom Kodak šalje jasan signal sve većeg značaja flexo u budućnosti. FLEXO HUB biće mesto, ne samo za promociju KODAK FLEXCEL NX tehnologije već i prostor za stručni dijalog između svih učesnika u lancu stvaranja fleksibilne ambalaže, a sve u cilju promovisanja flexo tehnike.

Ovaj događaj pokazao nam je još nešto, a to je da je i GRAFIKUM uradio važnu stvar otvaranjem našeg "SERBIAN FLEXO HUB-a". I naš cilj pre četiri godine bio je da stvorimo mesto gde ćemo promovisati KODAK FLEXCEL NX i krenuti da podižemo lestvicu u kvalitetu, brzini i stabilnostI, a istovremeno je spuštamo po pitanju broja boja, kompromisa, škarta materijala, vremena i sl.

Stvorili smo, i još uvek stvaramo, mesto za razmenu novih ideja, podršku svima, od dizajnera do poručioca ambalaže, nudeći tehnologiju, softvere, workflow, "knowhow" i dr. I GRAFIKUM, kao i KODAK prepoznaje rastući potencijal FLEXO štampe i širi svoje resurse i kapacitete, a poruka za sve naše partnere, klijnete, sadašnje i buduće, kao i vlasnike brendova je to da prepoznaju i iskoriste. 

grafikum flexo studio

Ukoliko želite da u prijatnoj atmosferi našeg studia saznate nešto više o KODAK FLEXCEL NX tehnologiji za izradu ploča, kao i da se upoznate sa ponudom mernih uređaja i korisnih softvera za merenje i analizu boja, programima za kolor menadžment, softverima za pre-press i kompletan workflow, naša vrata su vam otvorena i putem ovog sajta možete nas kontaktirati za sva dodatna pitanja.

DOBRODOŠLI U GRAFIKUM FLEXO STUDIO!